torsdag den 15. december 2011

Nye indrejseregler til Sverige for hund og kat

Fra årsskiftet kan hunde og katte tage til Sverige uden først at skulle til dyrlægen for at gennemgå en ormekur eller rabiesblodprøve
Fra årsskiftet kan hunde og katte tage både fly, bil, tog og færger til Sverige uden først at skulle til dyrlægen for at gennemgå en ormekur eller rabiesblodprøve. Fremover er det tilstrækkeligt, at dyrene har et id-mærke, en rabiesvaccination og et selskabsdyrspas med.

Nytåret betyder også, at reglerne skal være opfyldt, selvom man blot har sin hund eller kat med på transitrejser gennem Sverige og til og fra Bornholm. Hidtil har en kattelem i EU-lovgivningen givet svenskerne mulighed for at dispensere for kravene til de firbenede venner. Den mulighed lukker med årsskiftet.

Samtidig med de nye regler for rejser med kæledyr til Sverige ændrer EU også kravene, blandt andet hvis man skal have Fido eller Findus med til Norge, Irland, Malta, Nordirland, og Storbritannien. Også her falder kravet rabiesblodprøve bort.

- Hvis din hund eller kat allerede har fået foretaget en rabiesblodprøve, så sørg for at få dyret revaccineret mod rabies rettidigt, lyder anbefalingen fra dyrlæge i Fødevarestyrelsen, Annette Junker Karpinski. - På den måde behøver den aldrig at få foretaget blodprøven igen.

Derudover for ændringerne også konsekvenser for indførsel af uvaccinerede hvalpe og killinger fra blandt andet Sverige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar