søndag den 9. juni 2013

Mediers manipulation af billeder.. Sandheden er ikke altid ligetil

Ofte når man ser artikler om hundebid, er det oftest med hunde der har heletandsættet fremme.
Jo større jo bedre.... Problemet med det er bare, at  læserne IKKE får den sande historie bag billederne.
Dette har bla været med til at øge frygten for "muskelhunde", da billederne viser hunde, der har tænderne fremme... men er de billeder helt korrekte? Er det en aggressiv hund de har et billede af, eller er det i realiteten en helt anden historie, der gemmer sig bag det billede??

For at illustrere dette, har jeg derfor valgt at fotografere mine hunde Balou og Vanilla, mens de legede...
Ingen af hundene er kommet til skade ved denne leg, andet end Vanilla er revet til på kinden

Efter i har set de billeder, håber jeg at folk fremover tænker sig om, når de ser et billede fra medierne, som de bruger for at understrege og manipulere en given historie.....
info: vanilla er en staffordshire bull terrier, balou en gravhund/labrador
5 kommentarer:

 1. dejligt at der kunne komme lidt focus på at en hundas tandsæt ikke automatisk betyder at den er agrresiv eller angribende, men rent faktisk at det bare kan være leg

  SvarSlet
 2. muskelhunde er ikke aggressive hunde men det bliver de af onde mennesker

  SvarSlet
 3. Og det er med bl.a. tandsættet at tæver opdrager hvalpene - også til leg :-)

  SvarSlet
 4. Er en stor skrøne at muskelhunde er aggressive , har selv haft en amstaff som jeg måtte sige farvel til på grund af sygedom ,hun var bare jordens mest børne venlige hund og idag nyder jeg så godt af at have min søns amstaff på besøg,muskelhunde er ik ondskabs fulde, men det er tit ejeren der er den forkerte og ik forstår at håndtere en muskelhund.

  SvarSlet
 5. Altså min lille napolitano ser vildt skræmmende ud når han kommer galloperende. Så hvis man fotografere ham i fuld gallop så ligner han jo en der har har hundegalskab, og er ved at angribe men hele gebisset fremme. Alle billeder kan lyve, og det er desværre de billeder der sælger bedst i aviserne og tv.

  SvarSlet