mandag den 5. august 2013

Pressemeddelse fra Per Clausen Enhedslisten

Pressemeddelelse sendt ud 1 august 2013 fra Per Clausen (EL)
Vilkårlige aflivninger af hunde skal stoppes- Det er naturligvis helt uholdbart, at vi har en lovgivning om, at politiet kan aflive hunde på baggrund af en formodning om, at hunde helt eller delvis stammer fra ulovlige hunderacer og at politiet ikke en gang er forpligtet til at indhente en neutral sagkyndig udtalelse før hunden aflives. Sagen bliver endnu værre af, at politiet ikke afventer udfaldet af en retssag før en hund aflives, udtaler Per Clausen, dyrevelfærdsordfører for Enhedslisten.

- Enhedslisten stillede i foråret forslag i folketinget om at ændre hundeloven på bl.a. dette område, men alle andre partier – med undtagelse af Liberal Alliance – afviste forslaget med henvisning til, at hundeloven skal evalueres og at eventuelle ændringer så kunne vedtages i folketingsåret 2014. De nye sager undrestreger imidlertid, at der er brug for at handle hurtigt, så de vilkårlige hundeaflivninger kan stoppes, fortsætter Per Clausen.

- Jeg vil derfor tage sagen op over for fødevareministeren endnu en gang ofr at lægge pres på hende for at få sagen fremmet, slutter Per Clausen.Per Clausen har stillet nedenstående spørgsmål til fødevareministeren:Mener ministeren, at det er rimeligt, at politiet kan aflive hunde, fordi det har ”en formodning” om at hunden mere eller mindre nedstammer fra en ulovlig hunderace, at dette kan ske uden at der indhentes en bedømmelse af dette fra en neutral ekspert og at politiet ikke behøver at afvente resultatet af en eventuel retssag?

Billede er fra hans facebookside

Ingen kommentarer:

Send en kommentar