fredag den 16. august 2013

Hundeforbuddet set med andres øje

Mange tror det kun er folk med listehunde,de 13 forbudte racer, der er imod hundeforbuddet, men er det nu korrekt?
Jeg ville gerne undersøge det, og til det formål brugte jeg min side., Muskelhunde skal forblive i Danmark ,http://www.facebook.com/MSFIDdk .

Jeg satte derfor følgende status ind, og svarene kom snart hurtigt ind, og jeg har udvalgt nogle
resten kan læses HER  http://www.facebook.com/MSFIDdk/posts/10151814122562534?comment_id=29717931&offset=0&total_comments=75&notif_t=feed_comment


Nu ser jeg i en del debatter om hundeloven, at folk skriver at folk der har "den slags hunde" er de eneste der støtter op om at hundeforbuddet skal væk, så jeg vil egentlig gerne høre fra jer der ikke har en listehund, og sætte det ind på min blog. Ganske enkelt om hvad den "almindelige" dansker mener.
spørgsmålene er:
1 hvornår tog du afstand fra hundeforbuddet?
2 Hvad gjorde at du skiftede mening, hvis du var for det før?3 Kender du nogle der er ramt af loven selv?
4 Føler du at der har været en god oplysning vedr hundeforbuddet og konsekvenserne, da den blev gennemført, eller er det først efter bagefter du opdagede det, og hvordan opdagede du det?
5 Hvilken hund har du selv?


Kat 'Buru' Gusarova
1. Jeg tog afstand fra hundeforbuddet så snart jeg hørte det, for jeg ved at erfaringer fra andre lande har bevist at forbud ikke afhjælper hundebid.

2. Jeg var ikke for det.

3. Ja, det gør jeg. Også folk der ikke har listehunde.

4. Jeg synes oplysningen har været mangelfuld og håndteringen af loven direkte uprofessionel. Efter de mange sager med betjente der udnytter loven for at tyrannisere almindelige borgere, har jeg mistet min tro på systemet.

5. Jeg har ikke hund i mit eget hjem lige nu, men har før haft collier og min familie har italienske mynder.


Mike Kristensen
1. Jeg har fra start taget afstand fra forbudet, da jeg er uddannet indenfor dyre verdenen og desuden har haft hund hele mit liv, er det tydeligt for mig hvor problemet ligger og det er ikke i hundene.
3. Jeg kender mange dejlige hunde der nu er tvunget i mundkurv og kort line.
4. Informationen omkring hundeloven kom meget i medierne men i "stykker" så det var ikke altid tydeligt hvad der egentlig var ment med det.
5. Jeg har en doobermann/mastiff. Og er frygtelig bange for at hun også kommer på listen engang. Hunde listen vil aldrig være nær så effektiv som en "menneske" liste. Men der findes desværre kun farlige dyr - og ikke farlige ejere i det danske samfund:/


Michella Gissel Bukholt
1: har fra start været fuldstændig imod !!!
3: ikke som sådan , men kender folk i området der har været/er..
4: syntes hele tiden jeg opdager nye ting jeg ikke bryder mig om omkring loven . Og for hver gang syntes jeg kun den bliver mere og mere hul i hovedet . Som selina skriver , så er det racisme ..
5: de tre hunde i mit liv (ud over venners) er mine forældres boxer/lab/collie miks på 11, deres schæfer/dobbermann/rottweiler miks på 9, og min egen schæfer / samojede på ti mdr .. så ingen listehunde - og stadig komplet imod loven .


Camilla Gertsen
1. Fra starten
2.....
3. Ja, min veninde bl.a.
4. Ja, hvis man satte sig ind i loven så ja. Det er en borgers pligt, samt det har været meget i medierne. Hvis ikke man skulle være faldet over det undrer jeg mig.
4. Staffordshire bull terrier


Jeannette Schmidt Kjeldsen
1. Fra dag 1.
2.har altid haft samme mening .
3.kender ikke nogen pt.
4.ja alle der har hund uanset race.
5. Tæppetisser blanding og dobermann


Simone Loft Gjelstrup
I starten var jeg faktisk for, hvilket jeg fortryder rigtig meget, jeg troede loven ville hjælpe folk, der ikke kunne finde ud af at have hunde, og hjælpe hundende videre i systemet i stedet for at aflive dem, og så troede jeg på ingen måde at politiet kunne få lov til at bestemme hvilke dyr der skal dømmes i disse sager.
Jeg har aldrig brudt mig om pittbulls af den simple årsag at min veninde blev bidt af en løs hund mens vi legede, og den så ikke sød ud, derfor var jeg for loven. Men min drømme hunde er dobberman, rottweiler og schæfer, og så synes jeg det er helt forfærdeligt at hunde aflives uden grund, og uden at en adfærds terapeut har været i inde over hvordan den enkelte hund er, og på trods af at min veninde blev bidt, så har jeg aldrig været for at hunde skulle aflives uden grund.

Jeg har virkelig ændret adfærd af den simple grund, pga. Alle jer der er her i gruppen, jeg har dyb respekt for alle hunde og for alle jer, og jeg er 300 % imod loven nu:


Ginnie Louise Hansen
1. Jeg syntes allerede det begyndte at blive latterlig da alle bolig selskaberne begyndt at gøre racerne ulovlige. Jeg stod og skulle overtage en hund og før jeg får lejlighed gør de dem ulovligt. Så jeg tog afstand fra dag et.
2. Min mening har ikke ændret sig.
3. Ja den kender en hund der skulle aflives fordi den ikke måtte omplacering i følgende den nye hunde lov, den sødste lille dame man kunne tænke sig med en hård start i livet, ud over de latterlig tiltalt med mundkurv osv.
4. Det første jeg rigtig sener alle reglerne der vist deres grimme fjæs, men fået flest oplysninger her inde fra.
5. Jeg har en dansk svenske gårdhund.

Men den hund der gjort mest indtryk med hundeloven var princesse. Den søde hund der blev tæske af dens ejer, der blev fjernet og skulle dø fordi hun ikke kunne omplaceret i følgende den nye lov. Og mens denne sag kørte var ejerne uden og få ny hund. Sygt hun skulle dø


Inge Nielsen
1. jeg tog afstand fra starten af fordi jeg ikke mener det kan race-bestemmes hvilke hunde der er mest aggressive.
3. ikke i så voldsom grad.. ENDNU..
4. fra politikkernes side har der været elendig oplysning, syns jeg. og jeg føler faktisk at der pludselig er blevet trukket en masse ekstra ting ned over hovedet på alle os i lille dk med bl.a skambid, udseende på hunde, hvem der træffer afgørelse og aflivninger..
5. jeg har ikke selv hund.. og tør faktisk ikke at få hund sådan som "loven" er nu!!!


Maja Buch 1. Det gjorde jeg fra start, kender flere med liste hunde og det er fantastiske racer.
3. Ja, har en hvis hund blev aflivet pga mistanke
4. Nej bestemt ik, folk har ik haft nogen som helst ide om konsekvenserne, alle de hunde der er aflivet uden grund!! Og inden retssag er slut osv, folk har ik været klar over hvilke rettigheder politiet har og ikke mindst hvilken dårlig indflydelse DKK har haft på det hele.
4. Har en bla. Af mops og engelsk bulldog.


Ditte Bay Andersen
1) Jeg blev nervøs allerede da jeg hørte at de i den "NYE" hundelov ville forbyde flere racer..og da den kom og jeg så hvilke racer der tog jeg for aalvor afstand og sdet gjorde det absolut ikke bedre med de der skambidningsregler....
2) har altid været imod
3)Ja kender faktisk efterhånden en del både listehunde og ikke desværre.
4) nu har jeg altid fulgt med i hundeloven når den skulle ændres, men synes godt man kunne gøre mere opmærksom på hvilke konsekvenser det kunne få for os ejer..
5) Jeg har selv en dejlig tolle golden retriever som fælder rigtig meget og det vender man sig bare aldrig til he he men han er min bedste ven, mit barn, lige pt. ligger min gamle basse på 10 her og krøller sammen ved mine fødder, han har det lidt som de små hunde der tror de er store;) han ved bare ikke han er stor og tror han kan sidde på skødet
¨
Andreas Jazz Tirsbæk Jørgensen
1. Aldrig
2. har den mening at det er ejeren det er galt med ikke hunden
3.er ikke helt sikker
4. kender kun et par ting vedr loven omkring "listehunde"
5. en Dansk-Svenskgårdhund


Charlotte Thorsted
1) da den var på tale men endnu ikke indført
2) -
3) ja, min veninde måtte give sin hvalp bort til en tysker fordi hunden var en blanding
4) oplysninger var der næsten ingen af. Kun statistikker der ikke passede alligevel !
5) ingen pt.


Line Britt Mikkelsen
Jeg tog afstand fra forbuddet, den gang det blev indført.

Jeg har aldrig været for hundeforbuddet.

Ja, jeg kender flere der er berørt af loven. De hunde som er på forbudslisten, er bl.a. 2 amerikanske bulldogs, de er begge gamle nok til ikke at skulle aflives, men det er helt unødvendigt at de skal have mundkurv på. De er gode og vel afbalancerede hunde begge to.

Den information jeg fik omkring hundeloven til at begynde med, var kun på facebook. Så ja, den var mangelfuld. Desuden synes jeg ikke at loven er blevet håndteret ordentligt, og der er alt for mange aflivninger, som ikke burde være gennemført.

Før loven blev indført havde jeg en blanding af labrador retriever og Golden retriever. Han er så blevet aflivet pga. alderdom. Nu har jeg en chinese crested hårløs.


Helle Mathiassen
1.fra første gang den blev omtalt
2.har aldrig skiftet mening
3.ja Alle der har hund uanset race
4.nej tror der er timg der er kommet bag på de fleste
5 har haft Boerboel, men har nu chihuahua blanding pincherblanding og en Oeb og snart en blanding af 4 racer men en lille en max 10 kg.
Håber inderligt at en politiker finder sin hjerne og sit hjerte og får lavet det populistiske makværk om inden hundene er blevet udryddet i DK


Kristine Ejby Hansen
1. Har været imod hundeforbudet fra dag 1.
2. Har aldrig været for den, fordi(nu taler jeg bare lige om de racer jeg selv har oplevet rigtig meget) jeg har mødt utallige af fx amstaffen og amerikansk bulldog, men ikke 1 eneste der var 'farlig'... Jeg kunne nævne flere andre racer der burde have været på listen i stedet for, hvis vi snakker person skade, bid og agressivitet!
3. Kender et par stykker der er ramt. Og det er de mest velopdragede vovser jeg kender.
4. Jeg læste om loven og konsekvenserne da den blev gennemført.
Også har jeg mig en Welsh Corgi Cardigan og en Berner sennen/Flatcoated retriever


Ditte Jensen
1 hvornår tog du afstand fra hundeforbuddet?
Det gjorde jeg fra starten, da jeg ikke mener at de regler har hold i virkeligheden, at de giver folk en irrationel frygt for bestemte hund, og det ser jeg som racisme, og da båede dyrlæger og adfærdseksperter var imod, mente jeg at det var logisk.
2 Hvad gjorde at du skiftede mening, hvis du var for det før?
3 Kender du nogle der er ramt af loven selv?
Min kammerats hund blev aflivet fordi det var en amstaff, og vi er jo alle ramt, min veninde har en schæfer, hun må kun lufte ham i to meter snor, hvordan kan man lige det med en hund der kræver så meget motion, når man ikke bor ved siden af en hundeskov?
4 Føler du at der har været en god oplysning vedr hundeforbuddet og konsekvenserne, da den blev gennemført, eller er det først efter bagefter du opdagede det, og hvordan opdagede du det?
Jeg føler ikke at der var nok oplysning overhovedet, det eneste man fik at vide, var at nogle racer blev forbudt, ikke noget om alle de andre regler, og jeg synes kun at man hørte fra politikere der var for hundeloven, ikke rigtigt fra dyrlæger og adfærdseksperter, som jo faktisk er dem der har kendskab til tingene.
5 Hvilken hund har du selv?
Jeg har selv en mops, men er vokset op med rottweilere, og har altid haft en kærlighed til mastiffer og muskelhunde generelt, jeg ved ikke om mastiffer og rottweilere hører ind under muskelhunde. Jeg har også passet båede en bullterrier og en engelsk staffordshire terrier, og de er noget af det rareste, mest tålmodige jeg nogensinde har set, og det bliver sådan en hund jeg vælger, når jeg en dag får børn.2 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. 1. lige fra loven blev klasket i vores hoveder

  2. jo detsværre lige da loven kom ud, havde jeg lært den lækreste am buldog at kende den rene skødehund. som ikk havde haft det for godt og kom så tilbage til hendes mor hvor hun fik det bedre og mindre og mindre underkuet ikke mere end et år gammel. så ville den gamle ejer have hende tilbage. bare for at aflive hende for hun måtte jo ikke skifte ejer. ifølge loven.

  3. nej den har ikke været gennemført loven heller ikke nok info til borgerne omkring den. den er direkte mangelfuld og burde aldrig været lavet.

  4. jeg har en blanding af dogo og amstaf som er det lækreste på jorden han vogter og passer på vores lille datter på 10 mdr. han er simpelthent det man kalder en annnydog

  SvarSlet