mandag den 1. juli 2013

3 år med hundeforbud

Har det hjulpet på bidepisoder??
Til det må man sige der er et rungende NEJ,og grunden er simpel.... de 13 racer på forbudslisten er ganske enkelt ikke de racer der bider mest!!
Så er det folk mener racerne skal byttes ud, det mener jeg absolut ikke er løsningen.
Alle hunde kan blive aggressive, for så længe ejeren ikke arbejder med sin hund og aktiverer den, vil den ikke være tilfreds og kan udvikle aggression, og det er en af de store problemer og har været hele tiden!!
Problemet er og bliver EJERNE!

Det nytter ikke at få fx en labrador og tro det er nok at den får 10 minutter om morgenen og aftenen,og måske lidt i haven, for den stimuleres ikke på nogen måde, og så undrer de sig over lille Fido er som han er.

Til at starte med sørgede loven for ekstrem hysteri,hvis en hund bare så UD som den havde listehund i sig. Jeg har ofte fået trusler og andet smidt efter mig, men jo mere folk blev oplyst, jo mindre skete det, og istedet kom jeg i tale med folk der havde skiftet mening komplet.

Derudover har loven kostet en masse hundeliv ganske unødvendigt, og ofte baseret på gæt og ikke på viden og fakta.

Alt peger stadigt på at loven kom pga mediehysteri og populisme fra politikernes side. Politikerne betalte så for det ved valget, men dem som kom til besluttede sig for IKKE at overholde løftet de gav vedr hundeforbuddet.
Det har taget 3 år før politikerne endeligt er kommet i sving, og nu ser det endeligt ud til der sker noget i efteråret.
MIT håb og mange andres er, at de denne gang rent faktisk LYTTER til eksperterne. Det er jo sådan, at hundeudvalget ikke gik ind for forbud,men det var den daværende Justitsminister ligeglad med...
Det skal også sige at Dansk Kennel Klub (DKK) var MED til at lave listen, og endda kom op med en fiktiv race, der hedder Ibirisk Dogge, så deres "ekspertviden" skal vist lige gåes efter i sømmene......
En af de organisationer JEG personligt ser i det råd, vil være Fair Dog, i og med de er den eneste forening der rent faktisk kæmper for alle hundes rettigheder!

Istedet for en racerelateret lov, så kom med en der går efter de reelle ansvarlige nemlig ejerne...
10-15000 hunde aflives ÅRLIGT 
Bland andet pga adfærd, og mange er mellem 7 mdr og 3 år, det vil sige den såkaldte lømmelalder.
Med god træning og aktivering ville en masse aflivninger også fjernes, og folk må indse at en hund er et levende væsen, ikke en tøjbamse de kan gøre med hvad de vil!!

Personligt støtter jeg ikke op om folk der bryder loven,men jeg har så meget hjerte at det bløder hver gang jeg læser om endnu flere unødvendige aflivninger, og husk nu: det er ikke kun hvalpe der aflives. Sunde og raske hunde aflives også, og mange pga MISTANKE om den er listehund ikke fordi der foreligger fakta.
Dette kan kun gøres fordi det er ejeren der skal bevise den ikke er ulovlig, så har du en blandingshund, så vær sikker på du kender forældrene,deres forældre mm

Vanilla, SBT

Ingen kommentarer:

Send en kommentar