søndag den 10. juni 2012

Hold afstand, TAK! af Line Kollerup, Alpha Hundeadfærdscenter

billedet er lånt fra deres facebookside
Der er, i hvert fald herhjemme i Danmark, en tendens til at hunde skal holde af alle andre hunde. Det bedste er gerne hvis de får lov til at hilse på andre hunde - hvad enten de er i snor eller ej. Ideen udspringer helt sikkert fra et ønske om at gøre det bedste for hunden; nemlig at sørge for at denne møder så mange artsfæller som muligt. 

Når det er sagt, er der dog også mange hundeejere, der dagligt frustreres over de mange andre ejere, der gerne vil at deres hunde skal hilse.
De bliver ofte mødt med sætningen 'jamen, min hund gør ikke noget'. Det er også ganske venligt og rart at vide, men det er langt fra sikkert, at den anden hundeejer ønsker, at lade sin hund hilse på en fremmed artsfælle. 

Grundene, til at man ønsker at holde afstand, kan være mange: tæven kan være i løbetid, hunden kan have en fysisk gene, den kan være under træning, den kan være bange for andre hunde eller den bryder sig måske ganske enkelt ikke om, at andre hunde kommer for tæt på! 

Uanset hvilken årsag, skal hunden stadig ud og så længe man overholder reglen om at have sin hund i snor, kan man vel egentlig godt tillade sig at forvente, at andre gør det samme. Det betyder også, at man har ret til at kræve, at andre holder deres hunde på afstand.

Sammen med vores elever, som alle kender til problematikken af den ene eller anden årsag, har vi besluttet os for at forsøge at gøre det nemmere for alle hundeejere.
I hesteverdenen er det - eller har i hvert fald været - sådan at man kan sætte en rød sløjfe i hestens hale for at gøre andre ryttere opmærksom på, at de skal holde afstand. Sagt på en mere forståelig måde betyder det i bund og grund: hesten sparker! 
Og af en eller anden uvis grund bliver det respekteret af andre ryttere :)

En rød sløjfe i hundens hale, vil vi dog ikke begynde at eksperimentere med, men vi har besluttet os for at opfordre Danmarks hundeejere til at sætte en GUL MARKERING på deres hund, hvis de ønsker at andre hunde skal holde afstand. 
Det kan være en gul sløjfe i selen, halsbåndet eller snoren eller en gul klud om halsen på hunden.
Det vigtigste er, at det er så synligt som muligt for andre hundeejere!
Årsagen til den ønskede afstand er uvæsentlig for andre hundeejere og derfor også uvæsentlig for dette forsøg. 

Ideen er, at hundeejere får mulighed for at tage ansvar for både deres egne og andre hunde, uden at måtte råbe højt af hverken hunde eller hundeejere.
Så hjælp os venligst med at få dette sat i værk - for alles skyld :)

På vegne af vores elever og undertegnede
Line og Tore, Alpha HundeadfærdsCenter

Ønsker du mere info om alpha hundeadfærdscenter besøg deres hjemmeside

Deres facebookside

Tilladelse givet til kopiring af Line Kollerup

Ingen kommentarer:

Send en kommentar